//novembre 2023//

La cultura com a dret. L’accés a la cultura com un pilar fonamental dins de la nostra societat

El passat dia 3 de novembre el SAT! va acollir l’acte de presentació de la temporada d’Apropa Cultura, associació nascuda l’any 2006 amb l’objectiu de facilitar l’accés universal a la cultura per fomentar la inclusió social i garantir la dignitat de totes les persones. Apropa i totes les entitats que en formem part, creiem que la cultura és un dret de totes les persones i que l’accés a ella ha de ser un pilar fonamental dins la nostra societat.

Enguany i per segona temporada consecutiva, Apropa Cultura dedica la temporada a les persones en situació de sense llar. Sota el lema “La llar de totes“, posa l’accent en la idea que viure al carrer o trobar-se en una situació de sensellarisme no és una decisió, sinó el resultat de l’absència d’alternatives que es dona a causa de circumstàncies sistèmiques o estructurals. És per això que la xarxa cultural hem decidit continuar donant veu a aquestes persones i garantint-ne l’accés a la cultura.

L’acte el va conduir la periodista Mònica Hernàndez i va comptar amb la presència de Carles Campuzano, conseller de Drets Socials del Govern de la Generalitat de Catalunya, Sonia Fuertes, comissariada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Vegué, director del Pla de Salut Mental i Adiccions, i Alba Barnusell, diputada presidenta de la Diputació de Barcelona en polítiques d’igualtat, a més dels representants de les entitats que configuren la xarxa Apropa Cultura.

Oscar Rodríguez, com a director del SAT! Teatre, va destacar la bona sintonia entre els col·lectius d’Apropa Cultura i el SAT!, que ja fa 6 anys que n’és membre. Exceptuant l’època de COVID, l’assistència de públic d’Apropa al SAT! no ha parat d’augmentar, arribant al seu màxim de 1.000 espectadors la passada temporada, que suposa un 2% del total del nostre públic. Il·lusionats amb aquesta bona acollida, continuarem oferint la programació del SAT! perquè en puguem gaudir i perquè seguim fent palès que la cultura ens fa sentir millor en aquest món en el que vivim.