//14 d’abril 2023//

El SAT! Teatre tornarà a ser escenari del Grec Festival aquest juliol amb tres propostes diferents

Ahir es va presentar la 47a edició del Grec Festival de Barcelona que se celebrarà des del 29 de juny fins al 30 de juliol amb una programació amb 88 propostes, el 55% de les quals amb presència de dones amb rol d’autoria o direcció. La programació d’enguany parteix de la idea de coralitat, amb una reflexió de fons sobre la consciència de grup que enriqueix les qualitats individuals.

El SAT! Teatre serà un any més escenari del festival amb tres propostes de caràcter divers, totes tres estrenes. La primera, que es podrà veure els dies 5 i 6 de juliol, serà Vetus Venustas, de la Cia. Cíclicus, dirigida per Leandro Mendoza, nom fonamental en l’àmbit del circ a Catalunya. Tres artistes de circ veterans d’entre 65 i 78 anys a escena que es troben amb dos artistes joves, representants del circ contemporani. Quines diferències hi ha entre el circ dels més grans i el dels i les artistes de les noves generacions? Com es pot bastir un pont entre el passat i el present per transmetre a les generacions més joves l’herència del circ? A través d’aquest encontre, Vetus Venustas proposa una reflexió sobre els canvis en la vida i en el circ i la nostra capacitat d’adaptar-nos-hi.

Vetus Venustas, Cia. Cíclicus

Vetus Venustas, Cia. Cíclicus – 5 i 6 de juliol

Els dies 12 i 13 de juliol Engruna Teatre portarà al SAT! Dins el cor del món, un espectacle per a un públic a partir de 10 anys basat en la novel·la “La mujer que buceó dentro del corazón del mundo”, de l’autora mexicana Sabina Berman. Quina relació té l’ésser humà amb el seu entorn? Hi ha una manera més harmònica de connectar-hi per trobar l’equilibri? Amb la protagonista d’aquesta història, la Karen, una nena que conviu amb un trastorn de l’espectre autista, descobrirem que “les persones amb capacitats diferents són les persones que poden fer diferent el món”.

Dins el cor del món, Cia. Engruna Teatre

Dins el cor del món, Cia. Engruna Teatre – 12 i 13 de juliol

Finalment, els dies 19 i 20 de juliol podrem gaudir del nou espectacle de dansa de la Cia. Roseland Musical: Jo soc d’aquí. Una proposta plena d’energia i color, amb estils de dansa i música diferents que s’entrellacen en paral·lel a una mescla de cultures i orígens diferents que enriqueix l’escena. Al pati interior d’una illa de l’Eixample hi descobrim uns veïns que, malgrat les seves diferències, el contacte i la convivència teixeixen lligams comunitaris. Una reflexió sobre la diversitat i la interculturalitat, tan present al nostre dia a dia però no sempre representada als escenaris del teatre. Jo soc d’aquí parteix de l’aliança artística entre la directora i coreògrafa barcelonina Marta Almirall i la ballarina barcelonina d’origen senegalès Anna Mbengue. Compta amb un equip de ballarins i músics de Catalunya amb orígens ben diferents.

Jo soc d'aquí, Cia. Roseland Musical

Jo soc d’aquí, Cia. Roseland Musical – 19 i 20 de juliol

Abonament disponible per a 2 espectacles del Grec Festival al SAT! aquí.


Tots tres espectacles són gratuïts amb el carnet de Super3. Les entrades són limitades i cal presentar el carnet el dia de la funció abans d’accedir a la sala. Els nens/es hauran d’anar acompanyats d’un adult que compri entrada, amb un màxim de 4 nens/es per adult i amb vincle familiar.

Tota la progracació del Grec Festival 2023 aquí: https://www.barcelona.cat/grec/