Taula rodona 18M8L: “Podem compartir? Repensar la internacionalització i la mobilitat”

En el marc del Festival Dansat, i vinculat amb el programa Aliansat, 18M8L, un equip heterogeni de 7 artistes, productors i investigadors de la companyia de dansa MK, Spellbound, Marco D’agostin, Chiasma i Tir Danza vindran a Barcelona per tal de trobar-se amb programadors locals, artistes i col·legues amb la finalitat de conèixer-se i establir relacions.

El proper dissabte, 23 d’octubre, el SAT! acull aquesta trobada en una taula rodona que proposa una reflexió compartida al voltant de la internacionalització i la mobilitat.

HORARI DE LA JORNADA

16:00h – 16:20h
Breu presentació dels participants

16:20h – 16:50h
Primera ronda de discussió oberta: després de 2 anys de pandèmia, què significa per vosaltres internacionalització? Com es relaciona amb el concepte de mobilitat?

16:50h – 17:20h
Segona ronda de discussió oberta: creus que el concepte de proximitat que ens ha imposat l’estat recent ha modificat i inclús enriquit la forma en la que abordem la nostra mobilitat professional? Com ha canviat aquest entorn modificat (si és que ho ha fet) les relacions entre actors de la indústria tant a nivell humà com professional?

17:20h – 17:35h
Descans

17:35h – 18:05h
Tercera ronda de discussió oberta: Mobilitat versus sostenibilitat: esteu canviant els seus hàbits i pràctiques professionals? Què podeu fer per tal que les seves pràctiques siguin més sostenibles econòmicament, social i ecològica?

18:05h – 18:35h
Paraules finals i resum

18M8L (18 mesos, 8 ubicacions) és un projecte experimental de cooperació proposat per una aliança d’organitzacions de producció de dansa italiana: mk / KLm (que lidera el projecte), Spelbound, Marco D’Agostin / Collettivo Van, Tir danza i Chiasma. El projecte està concebut en col·laboració amb una xarxa de 9 socis internacionals i compta amb el recolzament del Ministeri de Cultura Italià. 18M8L té com objectiu superar les pràctiques competitives existents per a:

  • Investigar noves formes de cooperació que permetin una resposta coherent a l’escenari global post pandèmia que canvia ràpidament.
  • Desencadenar processos d’intercanvi que permetin al sector de les arts escèniques repensar la seva forma de promoure, distribuir, produir i catalitzar la connexió de l’ecosistema de la dansa de manera transversal (intèrprets, coreògrafs, ballarins, productors i promotors) per trobar nous models de treball inclusius.

Durant 18 mesos, 18M8L organitzarà visites als seus socis estrangers, enviant petits grups d’artistes i productors italians per explorar contextos artístics locals, per obrir discussions i intercanvis amb professionals de la dansa locals per trobar-se, escoltar i comprendre i per generar noves connexions i noves formes de cooperació.