//29 de novembre 2021//

> Teatre i titelles per narrar una història de superació

> Basat en el conte de “Les mil i una nits”, parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor incondicional, capaç de sobrepassar les dificultats de la vida

LA LLÀNTIA MERAVELLOSA
Cia. Festuc Teatre
4, 5, 6, 8, 11 i 12 de desembre
{Teatre i titelles. A partir de 3 anys}

La companyia lleidatana Festuc Teatre presenta la seva última producció a Barcelona, La llàntia meravellosa, que es podrà veure al SAT! Teatre els dies 4, 5, 6, 8, 11 i 12 de desembre.

Una obra de text, teatre, música, titelles i una escenografia treballada amb cura i precisió, que revisa el conte de “Les mil i una nits” per convertir-lo en una història de superació, de les pors i de l’amor infinit d’una filla cap a la seva mare i viceversa. Un espectacle amb un fort component emocional en la seva narració i un vincle molt especial amb la música que l’acompanya.

La llàntia meravellosa narra la història de la trobada de la Nur amb el geni de la llàntia qui, acostumat a concedir riquesa, bellesa, poder i fama, s’enfronta aquesta vegada amb una nena amb un únic desig: que la seva mare es curi de la malaltia que pateix.

La dramatúrgia s’ha treballat des d’una perspectiva de gènere i un llenguatge inclusiu. La música, que parteix de la cançó de Joan Dausà “Per si demà no surt el sol”, pren un pes especial a l’obra i en marca el fil conductor. La llàntia meravellosa tracta en definitiva de com es transformen els desitjos en funció de les circumstàncies personals de cada moment.

La funció de dissabte 11 de novembre serà accessible en la llengua de signes catalana, audiodescripció i subtitulació, gràcies a la col·laboració del Districte de Sant Andreu i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Festuc Teatre és una companyia de teatre i titelles lleidatana creada el 2003 per Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols. En els darrers anys la línia de la companyia ha estat posar en escena contes clàssics als quals donen la volta per explicar realitats actuals. La mongetera màgica, per exemple, parlava dels desnonaments i Adéu Peter Pan (millor Espectacle Familiar – Infantil de la Feria de Teatro de Castilla y León-Ciudad Rodrigo, Premi FETEN 2019 al millor espai escènic) revisava el conte de James Matthew Barrie per explicar el vincle entre els infants i els seus avis.