// 17 de gener de 2024 //

Després de 42 anys de trajectòria, Jordi Juanet “Boni” s’acomiada dels escenaris al SAT! Teatre

Les dues últimes funcions d’un dels grans noms del circ català contemporani seran els dies 10 i 11 de febrer

Jordi Juanet, “Boni”, s’acomiada dels escenaris amb Los Barlou, en dues funcions de Set up els dies 10 i 11 de febrer al SAT! Teatre. Malabars, màgia, equilibris impossibles i molt d’humor serviran per celebrar una prolífica carrera artística de 42 anys que ha portat a Jordi Juanet Julià a exercir pràcticament tots els papers en el món del circ.

Nascut a Barcelona l’any 1962, es va iniciar al món del circ de la mà de Tortell Poltrona, convertint-se, amb 17 anys, en un dels membres més joves del Circ Cric. Juntament amb Ramon Muñoz, funden Boni & Caroli l’any 1982, companyia amb la que produiran cinc espectacles llargs i incomptables números curts que es podran veure en carrers, teatres, circs i cabarets d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica. Han format part de festivals i programes de televisió d’arreu del món i entre el 1994 i el 1998 van ser, després de la Fura dels Baus, la companyia catalana més exportada.

Després de la seva separació artística l’any 2000, Boni segueix la seva carrera com a solista i cofunda la Família Ramirez + Boni, amb Dedé Madrignac i Sílvia Compte. Més tard integra dues noves companyies, Elegants, amb Ignasi Gil, Adriano Marçal i Ramiro Vergaz, i Los Barlou, amb Dani Cercós i Miner Montell. En solitari crea tres espectacles, “In situ” (2004), “Backstage” (2009) i “A2bandes” (2010).

Paral·lelament, exerceix de productor i director artístic en diversos espectacles com “La Troupe, circ a tot ritme” (TNC, 2009) o el ‘Combinat de Circ nº30’ de l’Ateneu Popular 9 Barris. Entre el 2006 i el 2010 presideix l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), encapçalant projectes ambiciosos com el primer Pla Integral de Circ i la creació de la Central del Circ. Actualment és codirector artístic del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, el qual ha dirigit també en les edicions del 2010, conjuntament amb Àlex Navarro, del 2018, en solitari, i del 2020 fins l’actualitat amb Sílvia Compte.

L’any 2020 crea AlaPista! amb Sílvia Compte, empresa de producció i distribució especialitzada en circ, que el mantindrà vinculat amb el món de l’espectacle com a gestor i director artístic una vegada deixi els escenaris com a artista.

SET UP, Cia. Los Barlou
10 i 11 de febrer 2024
Horari: Ds. i Dg. 17.30h
Durada: 55 min
Circ. Per a tots els públics