//9 d’abril 2024//

“Propera parada: fracàs” és el suggeridor títol de la peça teatral que els joves components de la companyia Conkolmillo han treballat durant tot el curs

El proper divendres 19 d’abril la companyia de teatre Conkolmillo, integrada pels alumnes de 2n de batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Doctor Puigvert de Sant Andreu estrenaran el seu primer espectacle al SAT! Teatre.

Propera parada: fracàs és el resultat del treball col·laboratiu que han dut a terme durant tot el curs, en el marc del projecte educatiu Mètodes Teatrals de Creació Col·lectiva. Aquesta és la quarta edició del projecte, iniciativa compartida entre l’Institut Doctor Puigvert, el SAT! Sant Andreu Teatre i la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, que té com a objectiu oferir als alumnes del batxillerat d’arts escèniques una experiència més completa en el seu camp d’especialització.

Al llarg del curs l’alumnat ha treballat en un procés de recerca que els ha portat a immergir-se en tots els àmbits de la creació d’un espectacle. Han comptat amb l’acompanyament de l’actriu, creadora i docent Paula Blanco, del professorat de l’Institut Doctor Puigvert i de tot l’equip gestor del SAT! Sant Andreu Teatre. Sessió rere sessió han anat teixint aquesta peça, des de la dramatúrgia fins a l’escenografia, la producció i el vestuari.

SINOPSI

Un grup de joves en un teatre, acostumats a la soledat i a que ningú els vagi a veure, reben la grata sorpresa d’un públic inesperat. Amb determinació, intentaran complaure’l, mostrant-los com són i què fan.

Les entranyes del teatre sota la llum dels focus. De fons, alguns dels temes que mouen la societat d’avui: el fracàs, les inseguretats, trastorns de conducta alimentària, la incertesa o el sostre de vidre, entre altres.

Des d’un cabaret, passant per uns pallassos o unes estrelles fins a un drag queen show. Una obra composta per diferents peces teatrals creant un conjunt de metateatre amb la vocació de deixar petjada en la memòria del públic.

COMPANYIA

La companyia Conkolmillo està formada per alumnes de 2n de batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Doctor Puigvert. Aquest curs 2024 s’uneixen amb la Paula Blanco, que dirigeix l’obra. Amb la companyia i l’ajuda de la directora i el professorat del departament artístic, creen Propera parada: fracàs dins de la matèria d’Arts escèniques.

Fitxa artística
Idea original
: Conkolmillo Company
Direcció: Paula Blanco Barnés
Assistència de direcció: Adrià Baroja Cledera i Ainoa Roc Melero
Ull extern i còmplice: Marina Àlvarez, Marta Gastón, Robert Alzina, Montserrat Ciuró i Joana Boix
Coordinació del projecte: Montse Puga
Interpretació: Emma Álvarez Fernández, Adrià Baroja Cledera, Berta Bonet Parra, Berta Calero Ventura, Mathias Miguel Calizaya Tovar, Isaac Casado Ignacio, Jesse Casanova Hierro, Emma Castilla Montero, Janny Atenea Chacón Coronel, Darío Contreras Silverio, Anna Còrcoles Perez, Edgar Escayola Díaz, Biel Fernàndez Oliver, Sila Goberna Llopis, Gisela Gómez Armengol, Alba Lamilla Hernández, Mariona Martínez González, Ehitenesh Muros Perfecto, Marta Pujadas Solé, Ainoa Roc Melero, Marta Salvans Ruiz, Adriana Subirós Reche, Candela Ayelén Tedini Ramos, Daniel Trenado Bosque, María Vallcorba Caravaca i Elena Zhan

Consulta tota la informació aquí:

https://www.sat-teatre.cat/programa/propera_parada_fracas