//11 d’abril 2024//

Circ, teatre, màscares, poesia i humor. Històries de vida i d’amistat. Aquests són alguns dels elements que trobarem en la programació familiar del Grec al SAT! Teatre

Avui s’ha presentat la programació de la 48a edició del Grec Festival, que tindrà lloc del 26 de juny al 4 d’agost amb una extensa programació de 81 espectacles i més de 50 activitats. El festival planteja enguany una celebració del talent local, amb artistes que han ajudat a construir la marca Barcelona i que l’han exportat arreu del món, alhora que acull a mestres mundials de les arts escèniques.

Pel que fa al SAT!, la programació del Grec començarà els dies 4 i 5 de juliol de la mà dels bascos Marie de Jongh Teatroa, una de les companyies de teatre familiar més aclamades de l’escena per a tots els públics. El seu nou espectacle, Mr. Bo, narra amb grans dosis de poesia, una senzillesa clownesca i unes màscares sublims, la història d’una persona que de petit mai havia sentit un “no”. Potser si quan el Sr. Bo era petit els seus servents s’haguessin negat a fer tot el que demanava ara no seria tant dèspota. Però ara ja és tard… o no. Perquè sempre hi ha una segona oportunitat per dir que no.

Mr bo. TeatreMr Bo, Marie de Jongh Teatroa – 4 i 5 de juliol

Els dies 11 i 12 la companyia Voël estrenarà Nanuq, un espectacle per a tots els públics que narra, amb el llenguatge del circ, una història d’amistat entre dos éssers molt diferents. Neu, silenci, una claredat encegadora i un paisatge blanc amb mil matisos són el teló de fons per a la història de dos personatges que, en aquest espai fred, busquen l’escalfor de la companyia. I així naixerà una amistat que supera prejudicis, aquells murs que construeixen els adults, però que no tenen cabuda en la ment dels infants. Una oda al món dels somnis… i als ossos polars.

Nanuq. CircNanuq, Voël – 11 i 12 de juliol 

I l’últim espectacle del Grec que es podrà veure al SAT! serà Vai via, els dies 18 i 19 de juliol, una espectacle teatral que signen conjuntament la companyia catalana Xirriquiteula i ZeBU, una de les més prestigioses de l’escena danesa del teatre familiar. Juntes han creat un espectacle que dirigeix l’holandès i coautor Marc van der Velden i que té com a protagonista una dona que acaba vivint al carrer amb les poques possessions que li queden: una funda de contrabaix i quatre records. Ella explicarà la història de la seva vida, una vida apassionant que humanitza i posa en valor les vides de les persones sense llar.

Vai via, Xirriquiteula Teatre / ZeBU – 18 i 19 de juliol

Les entrades i abonaments es posaran a la venda el dia 18 d’abril.

Tota la progracació del Grec Festival 2024 aquí: https://www.barcelona.cat/grec/