//29 de maig 2023//

El passat divendres, 26 de maig, es va celebrar l’entrega de premis de la 20a edició del Fica’t al SAT! L’aparador d’arts escèniques amateurs del Districte de Sant Andreu. A través d’aquest projecte, el SAT!, des dels seus inicis, obre les portes als grups amateurs de tots els barris del Districte per tal que puguin exhibir els seus treballs en públic, més enllà dels seus equipaments, i en un escenari professional.

Enguany, han estat quatre les companyies participants, que han presentat els seus espectacles entre el 4 de gener i el 5 de maig, amb un total de 551 espectadors.

L’acte ha començat amb la representació de Trashhh!!! de la companyia de teatre físic Zero en Conducta, un espectacle de petit format que parla de la pròpia acceptació a partir d’un element tan simple com un cubell d’escombraries. Aquesta actuació ha donat pas a l’entrega de diplomes a les companyies participants: Esbart Maragall, Eva-Maria Sans Blas, El Magatzem i Teatre Naia.

L’espectacle Gens, de la companyia El Magatzem, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Espectacle. El verí del teatre, de la companyia Teatre Naia, ha guanyat el Segon Premi al Millor Espectacle. Finalment Esbart Maragall. 90 anys, espectacle que ofereix un recorregut per la sòlida història de l’entitat, ha estat reconegut amb el Premi Especial del Jurat.

El SAT! agraeix la participació tant del públic com de les companyies, del Districte de Sant Andreu, així com dels cinc membres del Jurat: Jesús Manzano, Yolanda Díaz, Brisa Ronda, Carles Cuní i Carme Abril.

Al mes d’octubre s’obrirà la convocatòria d’una nova edició de la mostra.