//23 de gener, 2022//

La Súbita, companyia resident del projecte ALIANSAT, presenta el videoclip de “Silver Ballad”, peça estrenada al SAT! el passat mes d’octubre

I si la primera dona en trepitjar la lluna hagués estat una dona? Dues ballarines reflexionen sobre la invisibilitat de la dona en la dansa i conquisten un oasis de pols lunar.

La dansa és una professió en la que, tot i ser altament feminitzada a ulls de la societat, les dones segueixen patint discriminació i a on la igualtat encara és una utopia. Després d’estrenar l’espectacle Silver Ballad el passat mes d’octubre al SAT!, la companyia La Súbita (Laura Alcalà i Emma Riba) estrena ara el videoclip de la cançó que tanca l’espectacle i que porta el mateix títol: una recerca sobre el rol de la ballarina i la invisibilitat de les dones treballadores de la dansa dins el propi sector.

A Silver Ballad busquen, descobreixen i finalment conquisten un espai de llibertat, de seguretat, un oasi de pols lunar a on ser visibles sense demanar perdó ni permís, a on ballar i jugar sense haver-se de justificar. El videoclip l’ha dirigit Kiku Piñol i Laura Alcalà envoltat d’una escenografia particular a càrrec de Penique Productions / Sergi Arbusà on viatgem amb les dues ballarines Laura Alcalà i Emma Riba per una muntanya russa de sororitat, diversió, lluita i celebració.

Sobre LA SÚBITA

Companyia de dansa formada per Laura Alcalà i Emma Riba. La companyia és resident del projecte ALIANSAT (SAT! Teatre i Fàbrica de Creació Fabra i Coats), ha participat a Dansa Metropolitana amb l’espectacle Pols, ha format part del projecte “Balla’m un llibre” amb l’espectacle Olor de menta  a partir de la poesia escènica de Joan Brossa que va recòrrer les biblioteques catalanes, i l’any 2021 estrena en el festival Dansat Silver Ballad, el seu primer espectacle de llarg format, un homenatge a l’invisible a través d’un viatge poètic pels cossos que ens habiten, les dones que ens inspiren i les ballarines que deixen rastre sobre els nostres cossos. A la peça li dona la mà el projecte practicasdeloinvisible, un contenidor-laboratori de pràctiques sorgides durant el procés de creació, entès com un espai de trobada entre dones que dansen per a reflexionar sobre la invisibilitat (o allò invisible). Practicasdeloinvisible, ha sigut presentat al festival Sismògraf d’Olot, entre d’altres, i l’any 2022 continua el seu recorregut gràcies a projectes com Sortutakoak o Carretera i dansa de l’APdC.

Crèdits del videoclip
De la cançó “Silver Ballad”:
Lletra: Emma Riba, Laura Alcalà i Ninu López
Composició musical: Aurora Bauzà

Del videoclip:
Guió i direcció: Kiku Piñol i Laura Alcalà
Interpretació: Emma Riba i Laura Alcalà
Realització: Kiku Piñol
Direcció de fotografia: Albert Eritja
Muntatge: Aimar Galdós
Escenografia: Sergi Arbusà/Penique Productions
Producció: Laura Alcalà, Ninu López i Anna Feliu
Maquillatge: Marta Sancho
Localització: Can Pratmarsó
Agraïments: Ingrid Pratmarsó, Patty Rull i Marta Gui