//9 de gener 2024//

Arrenca la 21a edició del Fica’t al SAT! l’aparador de les arts escèniques amateurs del Districte de Sant Andreu

El proper divendres, 12 de gener, comença la 21a edició del FICA’T al SAT!, l’aparador d’arts escèniques amateurs del Districte de Sant Andreu. Fins el 10 de maig l’escenari del SAT! acollirà 7 espectacles de teatre i 2 de dansa, 7 d’ells estrenes. 9 propostes de proximitat que donaran veu a les entitats escèniques del districte per demostrar el seu potencial creatiu.

Des dels seus inicis, el SAT! s’ha obert a les arts escèniques amateurs i al Districte a través de la plataforma Fica’t al SAT!. La mostra compta amb un jurat compost per 5 membres: Jesús Manzano, representant del Districte, les actrius Yolanda Díaz, Brisa Ronda i Carme Abril i Carles Cuní, en representació de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Inaugurarà l’edició d’enguany L’Avançada Teatre, companyia de teatre estable del Casal Catòlic de Sant Andreu, que representarà “Qui escriu la història?”, un drama que reescriu la vida d’Helena de Troia, tot fent evident la importància del llenguatge i de la veu que el fa servir en la història.

Divendres 19 de gener continua la mostra amb “Doña Rosita la soltera”, de la companyia Umbral Depart, que revisita el clàssic des de la mirada actual.

L’Esbart Maragall, amb seu també al Casal Catòlic de Sant Andreu i amb una trajectòria que remunta als anys 30, estrena el dia 2 de febrer el seu nou espectacle “Itineràncies 2. De la tradició al plaer”, en el que presenta una amalgama de danses tradicionals i de nova creació, evidenciant les evolucions i les possibilitats de la dansa catalana.

El següent divendres, 9 de febrer, el Grup Teatral Antifaz estrena la seva “Antologia Guimeriana”, en la que representarà La filla del mar i Terra baixa. El 16 de febrer, es podrà veure una nova estrena, “El Florido Pensil”, de la Companyia GATS, del barri de la Sagrera.

El dia 1 de març la companyia de teatre Entre Caixes estrena “Ens ha caigut la sogra”, una comèdia sobre relacions sentimentals i familiars delirant i sorprenent. A l’abril es podrà veure la nova producció de la companyia La Bombeta, “Zittel”, que s’estrenarà el dia 5, i “Mirades trencades”, estrena també d’El Magatzem, companyia de l’escola de dansa andreuenca, programada el dia 12. Una peça que compta amb 16 intèrprets coreografiats i dirigits per Natàlia Vinyes, Albert Garrell, Eduard Turull, Susana Rodríguez i Joaquín Collado amb dramatúrgia d’Helena Munné.

Clourà l’edició d’enguany Teatre Naia, companyia assídua al Fica’t al SAT!, que estrenarà “El nom”, comèdia d’embolics basada en l’obra de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière.

Al mes de maig, una vegada el jurat hagi pogut deliberar, es programarà una entrega de premis en una sessió de celebració que inclourà una breu conferència o presentació d’un espectacle de gènere no convencional.

Troba en aquest enllaç la informació dels espectacles: https://www.sat-teatre.cat/espectacles/ficat-al-sat