SAT! Sant Andreu Teatre > Espectacles > Música > Cicle de concerts de Nadal 2021

Música

CICLE DE CONCERTS DE NADAL 2021

Orquestra de Cambra Catalana

21 de diciembre
Horario: 20h
Duración: 60 min
Precio: gratis

Música

Fecha

21 Dic 2021

Horario

21 de diciembre
21:05 - 23:30

Etiquetas

Música

Cicle de concerts de Nadal 2021

GRATUITO

Música

EL VIRTUOSISME DE VIVALDI

Orquestra de Cambra Catalana

21 de diciembre
Horario: 20h
Duración: 60 min
Precio: gratis

CICLE DE CONCERTS DE NADAL 2021

En aquesta edició dels Concerts de Nadal s’ha escollit un programa amb obres molt apropiades per a  aquestes dates. Així, al costat del Divertiment en Si b de Mozart, l’Andante religiós de Morera i un Concerto grosso de Manfredini, es podrà sentir el celebèrrim Nisi Dominus de Vivaldi. El contratenor Oriol Rosés actuarà com a solista i la direcció anirà a càrrec de Xavier Pagès-Corella.

Programa
W.A. Mozart                     Divertimento KV. 137 en Si bemoll Major
Enric Morera                    Andante religiós
Francesco Manfredini      Concert op. 3 núm. 12 en Do major ‘Pastorale per il santissimo natale’
Antonio Vivaldi                Nisi Dominus

Intèrprets</strong
Oriol Rosés, contratenor
Orquestra de Cambra Catalana
Xavier Pagès-Corella, direcció

Oriol Rosés neix a Castelló de la Plana on comença els estudis de piano. El 2013 es gradua en musicologia històrica a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on entra en contacte amb el món del cant clàssic de la mà d’Assumpta Mateu i Ofèlia Sala, tot i que també es forma en música tradicional i música antiga. El 2014 comença a treballar la veu de contratenor i entre el 2015 i el 2019 estudia el grau en cant clàssic a l’ESMUC amb la professora Margarida Natividade. També rep classes de tècnica vocal i repertori amb Carlos Mena, Xavier Sabata i Ana Luisa Chova. Ha participat en diferents produccions amb el conjunt Bach zum mitsingen, l’Ensemble Canticel i  l’Académie Bach de Aix-en-Provence. També com a solista amb obres com el Gloria i el Dixit Dominus de Vivaldi en el camp de l’oratori, o les òperes Orlando de Händel i Orfeo ed Euridice de Gluck.

Els seus interessos com a músic i investigador van més enllà del repertori típic per a contratenor, sempre buscant totes les possibilitats d’aquest registre tant a l’hora d’abordar repertoris més moderns i no tan comunament associats amb aquest tipus de veu, com en les seues possibilitats escèniques i estètiques. Per això actualment dissenya i lidera diversos projectes que, a més de donar a conèixer la veu de contratenor, busquen camins diferents d’entendre la lírica en la contemporaneïtat.

Xavier Pagès-Corella realitza els seus estudis musicals al Conservatori del Liceu i a l’ESMUC. Guardonat amb el Premi d’Honor de Cant del Conservatori del Liceu i pel Mozarteum de Salzburg. Ha actuat amb Vespres d’Arnadí, Ensemble Meridien, Canto Coronato, Harmonia del Parnàs, Cor de Cambra del Palau i Orfeó Català, OBBA, Orquestra Barroca Catalana, ONCA i Terrassa 48 en sales com l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana; Teatre Lliure i Teatro Español de Madrid. També amb la Kammeroper Konstanz (Alemanya), Aestas Musica (Croàcia), Camerata de Laussane (Suïssa) i al Dag Oude Muziek (Bèlgica). Ha col.laborat amb OSV, Orquestra de l’Acadèmia Teatre del Liceu, Scottish Opera, Òpera d’Oviedo, Carles Santos, Festival de Cadaqués, FOBNC, Copenhagen Re:New i Edinburgh Festival.
És també professor de cant al Conservatori Superior de Música del Liceu.

L’Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. Al llarg de la seva trajectòria ha ofert més de 600 concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya. També ho ha fet Europa,  Centre i Sud-Amèrica, Líban, Tunísia i la Xina. Solistes de prestigi internacional han actuat en els seus concerts i ha enregistrat per a les Ràdios i Televisions d’Espanya, França, l’Argentina, Mèxic i Tunísia. També té gravats sis CD amb música inèdita, fonamentalment de compositors catalans. L’orquestra compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’AIE.

 

También te puede interesar

Winnipeg

La Jarra Azul i Puça Espectacles
16 de febrero
No hay eventos!