placeholder

Projectes Pedagògics

La vinculació del SAT! amb l’educació va més enllà de la programació regular per a escoles i instituts. Amb l’impuls de projectes pedagògics en col·laboració amb entitats diverses, treballa per fomentar el vincle entre educació i cultura. 

Mètodes teatrals de creació col·lectiva 

El projecte educatiu Mètodes teatrals de creació col·lectiva neix el curs 2020-2021 fruit de la col·laboració entre el SAT! Sant Andreu Teatre, l’Institut Doctor Puigvert i la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. El seu principal objectiu és dotar els alumnes de segon de batxillerat d’arts escèniques d’una experiència completa en el seu camp d’especialització. 

Al llarg del curs els alumnes poden conèixer i aprofundir en el ventall d’opcions professionals que el món de les arts escèniques els ofereix. Amb l’acompanyament de l’actriu, creadora i docent Paula Blanco, viuen tots els aspectes del procés de creació d’un espectacle d’arts escèniques, des de la dramatúrgia fins a la producció, passant per la part tècnica. El projecte acaba al SAT! Teatre, amb la presentació del treball que els alumnes hauran creat de forma col·lectiva. 

Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga

La col·laboració entre el SAT! Sant Andreu Teatre i l’Escola Municipal d’Art i Disseny de la Garriga comença el curs  2018-2019 i s’emmarca en el Programa d’innovació i transferència de coneixement CooperArt, del Departament d’Educació de la Generalitat. Té com a objectiu oferir una experiència professional als alumnes per tal d’adquirir i consolidar continguts, habilitats i actituds, que els facilitaran l’ocupabilitat. 

El projecte es renova cada any en funció de les necessitats tant del SAT! com de l’EMAD. El projecte del curs 2022-2023 es porta a terme amb l’alumnat de 1r de Creació d’Objecte i Moble i es basa en la creació de jocs plegables per ubicar al vestíbul del teatre. 

Aliansat

El SAT! també es vincula amb el món de l’educació a través del seu programa de residències Aliansat. Les companyies participants a aquest projecte, ofereixen tallers de dansa i moviment a instituts i centres educatius. En l’última edició de l’Aliansat, el coreògraf i ballarí Kiko López ha ofert a l’alumnat del batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Doctor Puigvert un taller de danses urbanes. També Lautaro Reyes ha ofert a l’alumnat de batxillerat de l’Institut Martí Pous un taller anomenat “Exercicis coreogràfics. Imaginari cos espai”; un laboratori sobre la percepció i experiència en les arts del moviment a partir de preguntes sobre l’aparell teatral i la seva distribució espacial. 

A més, el SAT! ofereix als artistes residents la possibilitat de relacionar-se amb l’educació i les propostes familiars oferint la possibilitat d’incloure els seus espectacles en la programació escolar del teatre.